Så här fixar du Greta Gris kalaset – tips och råd

Barnkalas är roligt och många av oss har minnen från våra egna eller kompisarnas barnkalas från barndomen. Därför vill du som förälder även ge ditt barn den glädjen det innebär med barnkalas. Fixar du dessutom barnkalaset hemma är det populärt att ha temakalas, en trend som växer sig allt starkare.

De vanligaste typerna av teman handlar ofta om barnens idoler. Ett riktigt bra tema till de lite mindre barnen är Greta Gris kalas. Peppa Pig eller Greta Gris som hon heter på svenska är den glada och busiga grisen från tv:ens barnprogram. Hon bor med sin familj och älskar att hoppa runt i vattenpölar. En riktigt populär figur för de yngre barnen.

Planera & förbereda kalaset

För att kalaset ska bli riktigt bra krävs det en hel del planering. Tänk också på att det är svårare att planera ett kalas desto yngre barnen är. Det viktigaste att komma ihåg är att skicka ut inbjudningskort i god tid och se till att Peppa Pig dekoration och pynt finns hemma gott om tid innan kalaset.

Något som kan vara lite extra roligt är att köpa eller göra små gristrynen och grisöron till varje deltagare på kalaset. Det finns många butiker online som är specialiserade på just barnkalas teman. Där du kan hitta rätt saker till ditt barns Greta Gris kalas.

Presenter till kalaset

När det gäller att ha kalas för barnens dagiskompisar eller klasskamrater kan det vara bra att sätta en gräns på vad presenterna får kosta. En gräns på mellan 50 – 150 kronor kan vara lagom i förskoleåldern. Dessutom kan man även göra presentöppningen till en lek genom att till exempel snurra en flaska när barnen sitter i ring och den flaskan hamnar på får ge sin present. På så sätt blir hela gruppen involverad i present öppnandet.

Mat & dryck på Greta Gris kalaset

En annan viktig del när man planerar barnkalas är vad du ska bjuda på. När det kommer till yngre barn är det oftast lämpligast att ha kortare kalas och då räcker det oftast med en fika. Då passar det perfekt med en Greta Gris tårta. Det finns ett flertal olika recept på den typ av tårtor på nätet. Var noggrann med att ta reda på om någon av gästerna har några allergier för att slippa tråkiga reaktioner.

Vad som är lämpligt att bjuda på beror även lite på vilken tid du hade tänkt ha barnkalaset. Är det till exempel mellan 11-13 så är det bättre att bjuda på något matigare alternativ som till exempel varmkorv, pannkakor eller hamburgare. Då kan man även bjuda på glass som efterrätt. Den vanligaste drycken att servera på barnkalas är oftast saft eller liknande.

Leker till barnkalas med Greta Gris tema

En riktigt passande lek när det kommer till Greta Gris barnkalas är givetvis den gamla favoritleken sätta knorr på grisen. Det går ut på att du ska ha en uppritad gris fastsatt på väggen och en lös knorr som du med ögonbindel ska försöka sätta fast på grisen på rätt ställe. En rolig lek som brukar bjuda på många härliga skratt.

En annan rolig lek är ballongrace som går ut på att du ska ha en uppblåst ballong mellan dina knän och gå i en bana och sedan byta till nästa spelare. Du får inte justera eller röra ballongen utan tanken är att du ska klara banan ändå.

Ett riktigt bra exempel på en avslutningslek kan vara den klassiska gamla fiskedammen. Där brukar besökarna på kalaset få fiska upp något kul eller gott att ta med hem som ett roligt minne från kalaset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla