Musik från förr jämfört med dagens musik

Bild med musik från förr

Förutom att vara en slags terapi kan musik också användas för att roa, utbilda och upplysa. Även om musiken har genomgått en stor förändring när det gäller de instrument som används och kompositionsstilen i en låt har den inte förlorat sin attraktionskraft. Här är några kriterier som hjälper dig att se skillnaden mellan klassisk och modern musik.

Genre

Genrerna brukade vara mycket tydliga förr i tiden. Det fanns inte något sådant som en indisk-västerländsk genre. Som ett resultat av detta har situationen förändrats dramatiskt. Numera är det omöjligt att kategorisera artister efter genre eftersom det finns så många av dem. Ett mycket litet antal artister har vunnit priser i musikkategorier som de inte ens är allmänt kända för. R&B-artisten Nelly, till exempel, vann nyligen en Grammy för countrymusik. Att identifiera rätt musikgenre är praktiskt taget svårt på grund av de snäva gränserna för flera musikaliska subgenrer. Dock så kommer alltid odödliga klassiker som “Nu grönskas det i dalens famn” alltid finnas kvar hos oss! Läs mer om denna musik här https://getthefacts.nu/nu-gronskar-det-i-dalens-famn

Klass och musik

Många gamla sånger och teaterpjäser var förr äckliga, men det har gått mycket sämre än någon kunde ha förutsett. I vissa fall är orden i vissa låtar olämpliga för någon publik att höra. Musikindustrin är redan överfylld av skräp, så varför lägga till det? Vad rappare inte inser är att svordomar eller olämpliga fraser inför en publik kan ha en negativ inverkan på den yngre generationen som följer dem. Det är omöjligt att förneka att publiken också tycker om den här typen av skit.

Uppfinningsmetod

Eftersom melodin var så viktig i gamla låtar spenderade låtskrivarna sin tid när de skapade dem. Att skapa en minnesvärd melodi brukade ta åratal för vissa kompositörer. Som ett resultat av dagens musikers otålighet kan en låt skrivas på så lite som några timmar och bli en sensation över en natt. Detta beror på de tekniska framstegen.

Musik åldras ungefär som böcker, vi kan till exempel jämföra med boken “Petter och hans fyra getter” som var mycket populär förr i tiden men som tappat stor del av sin popularitet idag! Läs om boken här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *